V Afganistane pokračujú slovenskí špeciáli aj napriek koronavírusu


V Afganistane pokračujú slovenskí špeciáli aj napriek koronavírusu

Úlohové zoskupenie pre špeciálne operácie, takzvaná slovenská SOF-ka, aj napriek zhoršenej epidemiologickej situácii v regióne a redukcii personálu vo vlastných radoch, naďalej pokračuje v plnení zverených operačných úloh v Afganistane.

Rozhodnutie dočasne redukovať počet nasadených vojakov vzišlo z požiadavky veliteľa operácie pre minimalizáciu rizika nákazy koronavírusom. Zdravotné zabezpečenie v operácii je zamerané predovšetkým na traumatologické poranenia a infekčné ochorenie, ako práve COVID-19, by mohlo značne skomplikovať a neúmerne zaťažiť existujúce koaličné zdravotnícke zariadenia v krajine.

Redukcia personálu však nie je jediné ochranné opatrenie voči nákaze. Samozrejmé sú ďalšie - dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti, dezinfekcia rúk, používanie ochranných pomôcok, karanténa, atď. Môžeme s určitosťou potvrdiť, že dôsledné dodržiavanie týchto opatrení sa podpísalo pod nízky počet nakazených medzi koaličnými partnermi.

Napriek všetkým týmto prekážkam, slovenská SOF-ka pokračuje v tréningu, asistencii a poradenstve pre zverenú partnerskú jednotku s cieľom vytvoriť špeciálne sily Afganistanu, ktoré budú schopné bojovať proti terorizmu a zabezpečiť v krajine mier.


V Afganistane pokračujú slovenskí špeciáli aj napriek koronavírusu I.V Afganistane pokračujú slovenskí špeciáli aj napriek koronavírusu I.V Afganistane pokračujú slovenskí špeciáli aj napriek koronavírusu I.V Afganistane pokračujú slovenskí špeciáli aj napriek koronavírusu I.V Afganistane pokračujú slovenskí špeciáli aj napriek koronavírusu II.

Autor: veliaci poddôstojník XIII SOAT , Foto: veliaci poddôstojník XIII SOAT - Dátum: 06.08.2020
Čítanosť: 19053
Verzia pre tlač

Skočiť na menu