Preskocit navigáciu

Odborné zhromaždenie pracovníkov poverených prevenciou kriminality


Odborné zhromaždenie pracovníkov poverených prevenciou kriminality

Dňa 19. júna 2018 sa v Posádkovom klube Trenčín uskutočnilo odborné zhromaždenie pracovníkov poverených prevenciou kriminality, ktoré zahájil svojím príhovorom riaditeľ Vojenskej polície plk. PhDr. Michal MIGÁT.

Zamestnania sa zúčastnilo 58 príslušníkov veliteľstiev síl, útvarov Ozbrojených síl Slovenskej republiky a Vojenskej polície. Medzi pozvanými hosťami boli aj brigádny generál Ing. Miroslav LORINC, brigádny generál Ing. Vladimír KUBÁŇ a brigádny generál Ing. Martin STOKLASA. Vojenská polícia, ktorá je garantom prevencie kriminality za Ozbrojené sily Slovenskej republiky, vyhodnotila plnenie úloh prevencie kriminality za rok 2017 a odprezentovala priority prevencie kriminality na nasledujúce obdobie.Ďalším predmetom zhromaždenia bolo vyhodnotenie trestnej činnosti v rezorte ministerstva obrany, bezpečnostnej situácie a ochrany objektov za rok 2017.

V rámci zhromaždenia si účastníci vypočuli taktiež prednášku zameranú na problematiku extrémizmu v rezorte ministerstva obrany. Počas zhromaždenia vystúpili so svojimi príspevkami aj zástupcovia veliteľstiev pozemných a vzdušných síl.


V oblasti prevencie kriminality bolo od začiatku roka 2018 v zložkách ozbrojených síl Slovenskej republiky vykonaných 32 prednášok zameraných na problematiku v oblastiach dopravy, páchania trestnej činnosti pod vplyvom alkoholických nápojov, omamných a psychotropných látok a extrémizmu.

V nadchádzajúcom období bude Vojenská polícia naďalej pokračovať v preventívnej činnosti s prihliadnutím na bezpečnostnú situáciu na jednotlivých teritóriách.


Odborné zhromaždenie pracovníkov poverených prevenciou kriminalityOdborné zhromaždenie pracovníkov poverených prevenciou kriminalityOdborné zhromaždenie pracovníkov poverených prevenciou kriminalityOdborné zhromaždenie pracovníkov poverených prevenciou kriminalityOdborné zhromaždenie pracovníkov poverených prevenciou kriminalityOdborné zhromaždenie pracovníkov poverených prevenciou kriminalityOdborné zhromaždenie pracovníkov poverených prevenciou kriminalityOdborné zhromaždenie pracovníkov poverených prevenciou kriminality

Autor: VP - Dátum: 25.06.2018
Čítanosť: 7845
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share