Preskocit navigáciu

Návšteva Mons. Františka Rábeka na riaditeľstve Vojenskej polície


Návšteva Mons. Františka Rábeka na riaditeľstve Vojenskej polície

Dňa 19. decembra 2013 navštívil Mons. František Rábek príslušníkov riaditeľstva Vojenskej polície v Trenčíne. Vo svojom krátkom príhovore oboznámil prítomných o postavení a úlohách cirkvi v ozbrojených silách a ozbrojených zboroch. Nakoľko vojaci a zamestnanci rezortu obrany predstavujú osobitnú vrstvu veriacich vzhľadom na ich špecifické plnenie úloh potrebujú aj špecifickú formu duchovnej služby. Preto boli vytvorené cirkevné štruktúry v ozbrojených zložkách. V závere príhovoru nezabudol popriať príjemné a spokojné prežitie vianočných a novoročných sviatkov všetkým príslušníkom Vojenskej polície.

Súčasťou pozvania riaditeľa Vojenskej polície plk. Ing. Milana Hamara, Phd. na pôdu riaditeľstva bola aj prosba o posvätenie pamätných priestorov. Mons. František Rábek vyhovel prosbe a miesto venované pamiatke tragicky zosnulých kolegov z radov Vojenskej polície posvätil. Na záver svojej návštevy poďakoval za pozvanie medzi vojenských policajtov a pri tejto príležitosti sa zapísal aj do kroniky Vojenskej polície.


Návšteva Mons. Františka Rábeka na riaditeľstve Vojenskej polícieNávšteva Mons. Františka Rábeka na riaditeľstve Vojenskej polícieNávšteva Mons. Františka Rábeka na riaditeľstve Vojenskej polícieNávšteva Mons. Františka Rábeka na riaditeľstve Vojenskej polícieNávšteva Mons. Františka Rábeka na riaditeľstve Vojenskej polícieNávšteva Mons. Františka Rábeka na riaditeľstve Vojenskej polície

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 20.12.2013
Čítanosť: 12319
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share