Preskocit navigáciu

13. pracovné rokovanie Kontrolnej a koordinačnej skupiny Mnohonárodného práporu vojenskej polície


13. pracovné rokovanie Kontrolnej a koordinačnej skupiny Mnohonárodného práporu vojenskej polície V dňoch 1.-3.9.2009 sa v Kupari (Chorvátsko) uskutočnilo 13. pracovné rokovanie Kontrolnej a koordinačnej skupiny (CCG) Mnohonárodného práporu vojenskej polície (MNMPBAT). Rokovaní sa zúčastnili delegácie všetkých štyroch krajín projektu. Poľskú delegáciu viedol brig. gen. Marek Witczak (hlavný veliteľ Žandarmerie wojskovej), českú delegáciu - brig. gen. Vladimír LOŽEK (náčelník Vojenskej polície), slovenskú delegáciu - plk. Vladimír Jurkas (zástupca riaditeľa Vojenskej polície), chorvátsku delegáciu - plk. Vlado Kovačevič (náčelník vojenskej polície). Rokovaní sa zúčastnil za chorvátsku stranu aj brig. generál Drago Matanovič náčelník J-3 Generálneho štábu chorvátskych ozbrojených síl, ktorý bol informovaný o záveroch z rokovaní a informácie o konaní cvičenia LIVEX Black Bear 2010 na území Chorvátska.

Počas rokovaní CCG bol spresnený plán činnosti MNMPBAT na rok 2010 a vypracovaný návrh plánu činnosti na rok 2011. Bol taktiež spracovaný návrh možného hodnotenia a certifikácie MNMPBAT pred jeho nasadením. Poľská strana predstavila pracovný scenár nasadenia MNMPBAT alebo jeho častí v misii ISAF a jeho prípadné pričlenenie do mnohonárodnostného zboru NATO severo–východ. Chorvátska strana informovala o mieste konania cvičenia LIVEX v roku 2010 a poskytla ďalšie informácie potrebné na plánovanie.

Na záver rokovaní podpísali vedúci národných delegácií zápis z pracovného rokovania.

13. pracovné rokovanie Kontrolnej a koordinačnej skupiny Mnohonárodného práporu vojenskej polície 13. pracovné rokovanie Kontrolnej a koordinačnej skupiny Mnohonárodného práporu vojenskej polície

Autor: rvp , Foto: rvp - Dátum: 03.09.2009
Čítanosť: 23343
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share