Sedem statočných


Sedem statočných

      V piatok 16. decembra 2022 sa v gescii veliteľa 5. pluku špeciálneho určenia (5. pšu) podplukovníka Petra Žochňáka uskutočnil v priestoroch pluku historicky prvý Deň otvorených dverí psychologickej služby Síl pre špeciálne operácie (SŠO). Deň otvorených dverí bol určený iba pre študentov piateho ročníka jednoodborovej psychológie s aktuálnym regrutačným potenciálom pre vstup do ozbrojených síl a následne do radov SŠO.
      Sedem piatakov bolo prostredníctvom psychológa 5. pluku oboznámených s históriou špeciálnych síl na Slovensku, štruktúrou a hlavnými úlohami podriadených útvarov Veliteľstva SŠO, hlavnými úlohami psychológov na útvaroch a špecifikáciami služby v SŠO. Návštevníci z radov psychológov získali potrebné informácie o priebehu regrutácie a vstupe do Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR), ďalšom vzdelávaní a špecifických požiadavkách na výkon funkcie.
      Obojstranne veľmi podnetná bola diskusia, kde svojou odbornosťou prispel podplukovník Mário Pažický – veliteľ martinského 57. samostatného oddielu (57. samo) a kapitánka Ivana Slyšková – náčelníčka Oddelenia psychologických a sociologických činností Personálneho úradu OS SR a psychologička 57. samo.
      „Za seba môžem povedať, že to bol veľmi príjemne strávený čas. Študenti sa pýtali veľmi vecne a bol som milo prekvapený. Ak by sa rozhodli pre službu v Silách pre špeciálne operácie, čaká ich neľahká, no krásna cesta plná výziev.“ uzavrel psychológ 5. pšu.
      Cieľová stanica – SŠO – kde budúcich kolegov očakávame, je jednou z najnáročnejších, pretože je osobitá a sú v nej na psychológa – „špeciála“ – kladené odlišné nároky. Ako však poznamenal psychológ 5. pšu: „Veríme, že nájdeme tých správnych.“


Sedem statočných ISedem statočných ISedem statočných ISedem statočných ISedem statočných IISedem statočných II

Autor: poručíčka Miroslava Mindárová/VeSŠO , Foto: poručíčka Miroslava Mindárová/VeSŠO - Dátum: 16.12.2022
Čítanosť: 15559
Verzia pre tlač

Skočiť na menu