Francúzi u „piatakov“


Francúzi u „piatakov“

     Vo štvrtok 27. októbra 2022 navštívil francúzsky pridelenec pre Slovensko plukovník Jean-Charles Peltier spolu s tlačovým atašé veľvyslanectva Francúzskej republiky na Slovensku pánom Didierom Rogasikom žilinský 5. pluk špeciálneho určenia (5. pšu). Na pôde pluku ich privítal veliteľ podplukovník Peter Žochňák.

     Neformálna návšteva francúzskeho pridelenca sa niesla v znamení spolupráce v oblasti jazykových a krátkodobých odborných kurzov ako i možných spoločných výcvikov a účasti na cvičeniach. Po privítaní veliteľ pluku zahraničnej návšteve v stručnosti predstavil históriu, zameranie a ďalšie smerovanie útvaru. Po prezentácii sa delegácia presunula k Pamätníku vojakom Síl pre špeciálne operácie, kde symbolickým položením venca spoločne vzdali poctu padlým kolegom. 

     V priestoroch Siene cti a slávy privítali návštevu účastníci zdokonaľovacieho jazykového kurzu francúzskeho jazyka, ktorý v týchto dňoch prebieha v priestoroch klubu 5. pšu. Vojakov v zlepšovaní sa vedie plukovník v zálohe Jean-Bernard Coll.


Francúzi u „piatakov“ IFrancúzi u „piatakov“ IFrancúzi u „piatakov“ IFrancúzi u „piatakov“ IFrancúzi u „piatakov“ IIFrancúzi u „piatakov“ IIFrancúzi u „piatakov“ IIFrancúzi u „piatakov“ IIFrancúzi u „piatakov“ IIIFrancúzi u „piatakov“ IIIFrancúzi u „piatakov“ IIIFrancúzi u „piatakov“ IIIFrancúzi u „piatakov“ IVFrancúzi u „piatakov“ IVFrancúzi u „piatakov“ IVFrancúzi u „piatakov“ IVFrancúzi u „piatakov“ VFrancúzi u „piatakov“ VFrancúzi u „piatakov“ VFrancúzi u „piatakov“ VFrancúzi u „piatakov“ VIFrancúzi u „piatakov“ VIFrancúzi u „piatakov“ VIFrancúzi u „piatakov“ VI

Autor: kapitánka Sylvia Šebestian/5.pšu , Foto: poručíčka Miroslava Mindárová/VeSŠO - Dátum: 27.10.2022
Čítanosť: 16333
Verzia pre tlač

Skočiť na menu