Preskocit navigáciu

Memoriál Dušana Fatrsíka


Memoriál Dušana Fatrsíka

    V utorok 5. októbra 2021 uplynul presne rok od úmrtia nášho kamaráta, kolegu a spolubojovníka Dušana Fatrsíka, ktorý vo veku 46 rokov podľahol zákernej chorobe.
    Dušan stál pri zrode pluku a bol súčasťou skupiny, ktorá v roku 1993 budovala a zakladala na Slovensku 3. špeciálny odriad, predchodcu dnešného 5. pluku špeciálneho určenia. Na Dušanovu pamiatku zorganizoval Oddiel spravodajskej podpory (OSP) streleckú súťaž – Memoriál Dušana Fatrsíka.
    Na prvý a určite nie posledný ročník, ktorý začal minútou ticha, sa prihlásilo celkovo 33 členov pluku. Súťažilo sa formou súboja dvojíc v bojovej výstroji (shoot-off) v streľbe z krátkej zbrane na krátku vzdialenosť. Cieľom bolo šesť kovových terčov.
    Víťaz získal putovný pohár „Víťaz súboja“, ktorý bude rok zdobiť priestory 3. oddielu špeciálnych operácií (3. OŠO). Druhé miesto obsadil člen OSP a cenu za umiestnenie na 3. mieste si odniesol člen 2. OŠO.
    Víťazom blahoželáme!


Memoriál Dušana Fatrsíka Memoriál Dušana Fatrsíka Memoriál Dušana Fatrsíka Memoriál Dušana Fatrsíka Memoriál Dušana Fatrsíka Memoriál Dušana Fatrsíka Memoriál Dušana Fatrsíka Memoriál Dušana Fatrsíka Memoriál Dušana Fatrsíka

Autor: príslušník 5. pšu, štáb , Foto: príslušník 5. pšu, štáb - Dátum: 08.10.2021
Čítanosť: 16223
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share