Preskocit navigáciu

Bohaté skúsenosti z výcviku v Indiane


Bohaté skúsenosti z výcviku v Indiane

     Od 18. až do 22. októbra 2023 sa konal špeciálny výcvik s názvom „Core Tasks Battle Drills“ v Spojených štátoch amerických v Indiane, ktorého sa zúčastnilo do desať príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia Žilina (5.pšu). Výcvik bol realizovaný v spolupráci so špeciálnou americkou jednotkou B Company 2nd Battalion 19th Special Forces Group s cieľom vylepšiť základné taktické činnosti špeciálnych síl.
     Počas tohto intenzívneho výcviku mali príslušníci možnosť zdokonaliť svoje schopnosti v oblasti zoskokov z vrtuľníka CH-47 Chinook a streleckej prípravy. V rámci streleckého tréningu sa venovali ostrým streľbám z ručných zbraní, ostreľovacích pušiek a mínometov, čím sa zdokonalili v bojovej príprave.
     Okrem samotného výcviku s partnerskou jednotkou US SF NG nadviazali slovenskí špeciáli dôležité kontakty a upevnili vzťahy s príslušníkmi americkej skupiny špeciálnych operácií, ako aj s velením celej roty „Bravo“. Rota je zodpovedná za organizáciu a zabezpečenie nadchádzajúceho aprílového cvičenia s názvom „Ridge Runner 2024“, ktoré sa uskutoční v Západnej Virgínii a zameriava sa na nekonvenčnú bojovú činnosť.


Bohaté skúsenosti z výcviku v IndianeBohaté skúsenosti z výcviku v IndianeBohaté skúsenosti z výcviku v IndianeBohaté skúsenosti z výcviku v IndianeBohaté skúsenosti z výcviku v IndianeBohaté skúsenosti z výcviku v IndianeBohaté skúsenosti z výcviku v IndianeBohaté skúsenosti z výcviku v Indiane

Autor: príslušník 5. pšu , Foto: príslušník 5. pšu - Dátum: 30.10.2023
Čítanosť: 81459
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share