Preskocit navigáciu

Deň detí s OS SR v 51. krídle Prešov


Deň detí s OS SR v 51. krídle Prešov
V 51. krídle sa stalo nepísanou tradíciou, že na deň detí sa otvoria brány pre malých aj veľkých zvedavcov, nadšencov aj priateľov letiska Prešov. 1. júna k nám zavítalo viac ako 5000 návštevníkov, ktorí boli plní očakávaní, čo sme si pre nich pripravili tentokrát a bolo toho veru dosť.

Letové ukážky vrtuľníka UH-60M, jeho majstrovské kúsky, ktoré tento stroj dokáže pod rukami špičkových pilotov, ukážky hasenia požiaru s trojtonovou záťažou, teda plne napusteným BAMBI vakom, zlaňovanie pomocou systému FAST ROPE a tiež výsadky z vrtuľníka. Sebaobranu nám ukázali chlapci z 65. prieskumného práporu Prešov. Ako sa cvičí psík nám predviedli vojenskí policajti z Hronseka. Akrobatické ukážky na otvorenom nebi sme videli v podaní štyroch lietadiel SD-4 Viper z leteckej školy Air Mavex Junior a Aeroklubu Prešov.

Detičky si prišli na svoje aj pri podpisovej akcii známych športovcov, ako je Andreas Žampa, Matej Kazár a Tajmuraz Salkazanov. Do dobrej nálady nám k tomu zahralo úžasne nadané zoskupenie Vojenskej hudby Banská Bystrica. Bohatý program dopĺňali statické ukážky pozemnej a leteckej techniky, ako napríklad vrtuľníky UH-60M, Mi-17 LPZS, tank LEOPARD, BVP - bojové vozidlo pechoty, odmínovacie zariadenie Božena, TATRAPAN a celkovo viac ako 20 kusov vystavenej techniky.

Je pre nás radosťou a cťou, že sme Vám mohli priblížiť naše povolanie vojaka-pilota, vojaka-výsadkára, vojaka-policajta, vojaka-záchranára, jednoducho rozmanitosť našej služby profesionálneho vojaka.

Úlohou ozbrojených síl SR je chrániť našu vlasť a na to, aby sme dosiahli čo najlepšiu pripravenosť využívame rôzne formy prípravy. Pomáhať občanom vždy a všade, kde je to potrebné je naším poslaním.

Deň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle PrešovDeň detí s OSSR v 51. krídle Prešov

Autor: kpt. Alena Komová , Foto: por. Štefan Paulovčák - Dátum: 07.06.2023
Čítanosť: 1182
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share