Preskocit navigáciu

Halapartňa odovzdaná


Halapartňa odovzdaná

      „Svoju funkciu odovzdávam do dobrých rúk. Imro je jeden z nás. Som si istý, že posunie túto halapartňu ďalej a ešte viac - na vyšší level. V ťažkostiach statočnosť rastie!“ zaznelo v piatok 26. mája 2023 od štábneho nadrotmajstra Martina Boháčika na pôde žilinského 5. pluku špeciálneho určenia (5. pšu) pri príležitosti odovzdania jeho funkcie 'veliaci poddôstojník Síl pre špeciálne operácie (SŠO)'.

      Štábny nadrotmajster Martin Boháčik viac ako 31-ročnú vojenskú kariéru začal v roku 1993. Zasvätil ju najskôr 5. pšu, neskôr celým SŠO. Pôsobil na pozíciach ako zdravotník - výsadkár, inštruktor - vysadzovač, inštruktor výsadkovej prípravy, veliteľ skupiny špeciálnych úloh, vedúci starší pomocník operačného a plánovacieho oddelenia. Významným míľnikom v jeho kariére bolo ustanovenie na funkciu veliaceho poddôstojníka pluku v máji 2009. Cenné skúsenosti získaval v čase pôsobenia v mnohých zahraničných kurzoch, misiách a operáciách na území bývalej Juhoslávie, na Golanských výšinách, v Iraku a v Afganistane.

      Od júna 2020 plnil úlohy ako veliaci poddôstojník SŠO čestne po boku veliteľov síl brigádnych generálov - najskôr Branislava Benku - neskôr Jaroslava Kráma. „Chcem Ti, Martin, vysloviť vďaku za to, že si pomáhal budovať Sily pre špeciálne operácie, v podstate od ich začiatku. Chcem Ti od srdca zaželať ešte veľa životnej pohody. Funkciu veliaceho poddôstojníka preberá nadrotmajster Fekete. Absolútne nepochybujem v jeho morálne, charakterové, či odborné vlastnosti, ktoré ho predurčujú prevziať túto funkciu,“ zhrnul veliteľ síl.

     Nadrotmajster Imrich Fekete, nový veliaci poddôstojník SŠO, má bohaté skúsenosti z pôsobenia na pozíciách v žilinskom pluku, na Veliteľstve SŠO a taktiež na Generálnom štábe Ozbrojených síl SR. Medzinárodné skúsenosti počas svojej kariéry získaval v zahraničných misiách a operáciách, kurzoch a pôsobení v štruktúrach medzinárodných veliteľstiev. Počas svojho prvého príhovoru členom špeciálnych síl zdôraznil: „Prvou prioritou ste vy, každý z vás. Bez vás, vášho nasadenia, odvahy a oddanosti by sme neboli schopní dosiahnuť a plniť žiadne z našich náročných úloh. Budem sa snažiť vás počúvať, podporovať a umožniť vám rásť a rozvíjať sa.“

      Odchádzajúcemu štábnemu nadrotmajstrovi Martinovi Boháčikovi prajeme veľa oddychu a pohody - novému veliacemu, nadrotmajstrovi Imrichovi Feketemu, správne rozhodnutia, nezlomnosť a veľa optimizmu!


Halapartňa odovzdaná IHalapartňa odovzdaná IHalapartňa odovzdaná IHalapartňa odovzdaná IHalapartňa odovzdaná IIHalapartňa odovzdaná IIHalapartňa odovzdaná IIHalapartňa odovzdaná IIHalapartňa odovzdaná IIIHalapartňa odovzdaná III

Autor: príslušníčka J9/VeSŠO , Foto: rotný Miloš Krinert/57. samo - Dátum: 07.06.2023
Čítanosť: 1528
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share