Preskocit navigáciu

Pracovné rokovanie v oblasti štandardizácie NATO MP Panel I/2023


Pracovné rokovanie v oblasti štandardizácie NATO MP Panel I/2023
V dňoch 13. až 17. februára 2023 sa v poľskom meste Bydgoszcz uskutočnilo pracovné rokovanie obrannej štandardizácie NATO Military Police Panel – I (MPP -I) pod vedením Holandska ako predsedajúcej krajiny MPP. V úvode hlavní funkcionári Vojenskej polície v štruktúrach NATO oboznámili prítomných s  úlohami vyplývajúcimi z aktuálnej bezpečnostnej situácie v medzinárodnom prostredí. Následne riaditelia centier výnimočnosti NATO MP COE Bydgoszcz a NATO SP COE Vicenza predstavili svoje plány aktivít na rok 2023.  Po úvodných prezentáciách boli na úrovni jednotlivých skupín realizované procesy harmonizácie medzinárodných doktrín Vojenskej polície, pričom hlavným výsledkom konferencie bolo dokončenie štúdie „NATO Military Police Future Capability Study“.  


Za slovenskú stranu sa rokovania zúčastnili príslušníci Odboru prípravy a plánovania operácií Vojenskej polície Trenčín pplk. JUDr. Jaroslav Slančík a mjr. Ing. Maroš Klačko.  Najbližšie pracovné rokovanie Military Police Panel sa uskutoční v termíne 27. - 31. marca 2023 v meste Izmir v Turecku.  

Pracovné rokovanie v oblasti štandardizácie NATO MP Panel I/2023Pracovné rokovanie v oblasti štandardizácie NATO MP Panel I/2023

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 22.02.2023
Čítanosť: 2553
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share