Preskocit navigáciu

Vzdelávanie inštruktorov odborného kynologického výcviku


Vzdelávanie inštruktorov odborného kynologického výcviku

V dňoch 6. - 10. februára 2023 sa v priestoroch Odboru výcviku a kynológie Vlkanová - Hronsek uskutočnilo Inštrukčno - metodické zamestnanie (IMZ) pre inštruktorov odborného kynologického výcviku Ozbrojených zborov Slovenskej a Českej republiky, ktorého sa zúčastnili 3 príslušníci Vojenskej polície ČR, 2 príslušníci Finančnej správy SR a 2 odborní referenti úseku služobnej kynológie odboru ochrany GR ZVJS. Hlavným cieľom zamestnania bolo rozšíriť odborné vedomosti a navzájom si odovzdať praktické skúsenosti z výcviku služobných psov a prípravy dvojíc psovod – služobný pes na služobný výkon. Účastníci zamestnania si zosúladili činnosti týkajúce sa pachových prác služobných psov, zdokonalili taktiku použitia služobných psov určených na pachové práce a zvýšili fyzickú a psychickú pripravenosť služobných psov v podmienkach blížiacich sa realite.

Zamestnanie bolo vykonávané nielen v priestoroch Odboru výcviku a kynológie VP Vlkanová – Hronsek, ale aj v priestoroch OC Európa v Banskej Bystrici a v priestoroch predajne s krmivami, živými zvieratami a kynologickými potrebami Super Zoo vo Zvolene.


Vzdelávanie inštruktorov odborného kynologického výcvikuVzdelávanie inštruktorov odborného kynologického výcvikuVzdelávanie inštruktorov odborného kynologického výcvikuVzdelávanie inštruktorov odborného kynologického výcvikufoto2foto2foto2

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 22.02.2023
Čítanosť: 2977
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share