Preskocit navigáciu

TASR: OS: Telocvičňu pre žilinských špeciálov opravil rezort obrany za dva milióny eur


TASR: OS: Telocvičňu pre žilinských špeciálov opravil rezort obrany za dva milióny eur

     Žilina 7. novembra (TASR) – Zrekonštruovanú budovu telocvične otvorili v pondelok v priestoroch 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Podľa ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) financoval rezort investíciu vo výške dva milióny eur z vlastných zdrojov. 

     Doplnil, že po rekonštrukcii vzniklo špičkové športové centrum s telocvičňou, fitnes centrom a rehabilitáciou. "Oproti roku 2020 dávame štvornásobne až päťnásobne viac peňazí do toho, aby vojaci mohli pracovať, žiť a pôsobiť v dôstojných podmienkach. Takýmto spôsobom budeme pokračovať ďalej. Len tu v Žiline plánujeme v najbližších dvoch rokoch investovať takmer 15 miliónov eur do opravy infraštruktúry," podotkol Naď.

     Rekonštrukciu telocvične ocenil aj bývalý veliteľ Síl pre špeciálne operácie Ozbrojených síl Slovenskej republiky (SŠO OS SR) brigádny generál Branislav Benka. "Za brány 5. pluku som vstúpil v roku 1995 a pôsobil som tu v rôznych funkciách. Pamätám si telocvičňu, ktorú sme používali. Riešili sme v nej veci svojpomocne. Potom bola v havarijnom stave, pretože strecha nespĺňala bezpečnostné štandardy. Rezort obrany alokoval zdroje a telocvičňa, ktorá je alfou a omegou pre prípravu príslušníkov špeciálnych síl, je zrekonštruovaná. Môžu ju používať príslušníci 5. pluku a celých Síl pre špeciálne operácie," priblížil Benka.


TASR: OS: Telocvičňu pre žilinských špeciálov opravil rezort obrany za dva milióny eur ITASR: OS: Telocvičňu pre žilinských špeciálov opravil rezort obrany za dva milióny eur ITASR: OS: Telocvičňu pre žilinských špeciálov opravil rezort obrany za dva milióny eur ITASR: OS: Telocvičňu pre žilinských špeciálov opravil rezort obrany za dva milióny eur II

Autor: TASR a poručíčka Miroslava Mindárová/VeSŠO , Foto: poručíčka Miroslava Mindárová/VeSŠO - Dátum: 07.11.2022
Čítanosť: 15814
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share