Ako sa stať príslušníkom OS SR v Uliči...


Ako sa stať príslušníkom OS SR v Uliči...

Ako sa stať príslušníkom OS SR je jedna z edukačných oblastí, v rámci projektu na zvyšovanie vlastenectva a branného povedomia občanov SR v duchu národných a vojenských tradícií. Vojenskú prednášku na túto tému vykonali príslušníci Regrutačnej skupiny Prešov dňa 15. mája 2017 na Základnej škole v Uliči pre gymnazistov zo Sniny.

 

Svojou prezentáciou príslušníci regrutačnej skupiny informovali študentov o tom, aké podmienky musia splniť, aby sa mohli stať profesionálnymi vojakmi. Rozoberali celý proces výberového a prijímacieho konania, čím všetkým musí občan prejsť od podania si žiadosti o prijatie do štátnej služby profesionálneho vojaka až po vznik služobného pomeru. Vysvetľovali im, že vojakom ozbrojených síl Slovenskej republiky sa môže stať každý občan, ktorý spĺňa zákonom stanovené podmienky na prijatie a úspešne absolvuje výberové konanie.

 

Otázky v diskusiách boli zamerané najmä na samotný výkon štátnej služby profesionálneho vojaka v ozbrojených silách Slovenskej republiky.


Ako sa stať príslušníkom OS SR v Uliči...Ako sa stať príslušníkom OS SR v Uliči...Ako sa stať príslušníkom OS SR v Uliči...Ako sa stať príslušníkom OS SR v Uliči...Ako sa stať príslušníkom OS SR v Uliči...Ako sa stať príslušníkom OS SR v Uliči...

Autor: rtn. Alojz MIKULA (RSk Prešov) , Foto: rtn. Alojz MIKULA (RSk Prešov) - Dátum: 16.05.2017
Čítanosť: 5475
Verzia pre tlač

Skočiť na menu