Preskocit navigáciu

Biskupská vizitácia v Žiline


Biskupská vizitácia v Žiline

 V pondelok 27. júna 2016 vykonal v žilinskej posádke biskupskú vizitáciu Mons. František Rábek, biskup Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR spolu s biskupským vikárom podplukovníkom Jozefom Michalovom.

 Pred hlavným programom vizitácie prijal Mons. Rábeka veliteľ 5. pluku špeciálneho určenia a veliteľ žilinskej posádky plukovník Ľubomír Šebo. Neskôr Mons. Rábek pokračoval pracovným rozhovorom s vojenským kaplánom pluku poručíkom Michalom Križákom, aby pred obedom spoločne celebrovali svätú omšu. Po nej nasledovali neformálne stretnutia biskupa s veriacimi žilinskej posádky. Mons. Rábek informoval veriacich o doterajších prácach prebiehajúcej Synody Ordinariátu, ktorej cieľom je zhodnotenie doterajšieho pôsobenia duchovných v ozbrojených silách i nachádzanie nových podnetov a spôsobov pastorácie pre ešte väčšiu efektivitu pastoračnej služby pre členov OS SR.  Dostalo sa im tak priestoru zhodnotiť skúsenosti s duchovnou službou v pluku. Pre biskupa sú to cenné podnety pre nastavenie poskytovania duchovnej služby miestnym veriacim do budúcnosti.


Biskupská vizitácia v Žiline I.Biskupská vizitácia v Žiline I.Biskupská vizitácia v Žiline I.Biskupská vizitácia v Žiline I.Biskupská vizitácia v Žiline II.Biskupská vizitácia v Žiline II.Biskupská vizitácia v Žiline II.Biskupská vizitácia v Žiline II.

Autor: 5. pšu - por. Michal Križák , Foto: 5. pšu – kpt. Mário Pažický - Dátum: 20.07.2016
Čítanosť: 19407
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share